't Strijkatelier 't Wassalon

Klik hiernaast voor de website van 't Wassalon

Dienstencheques

Wat is een dienstencheque?

De dienstencheque is een initiatief van de federale regering ter bevordering van buurtdiensten en -banen. Het creëren van arbeidsplaatsen en het bestrijden van zwartwerk zijn de doelstellingen.

De dienstencheque maakt het voor particulieren mogelijk een erkende onderneming te betalen voor hulp van huishoudelijke aard. Sodexho werd aangeduid als beheerder van het dienstenchequesysteem.

dienstencheque

Wat kost een dienstencheque?

Je betaalt 9 euro voor de eerste 400 aangekochte dienstencheques en 10 euro voor de volgende 100 dienstencheques (per kalenderjaar is het aantal dienstencheques per gebruiker beperkt tot 500 stuks). Sinds juli 2013 is het aftrekbaar bedrag beperkt tot 1.380 euro per persoon en per jaar.

Op fiscaal vlak is de aankoop van dienstencheques voordelig. Het bedrag dat je betaald hebt, geeft je per jaar recht op een fiscaal voordeel van 30% op maximaal 153 cheques per gebruiker. Je betaalt dus 9 euro per cheque, maar de werkelijke kost bedraagt maar 6,30 euro!

Één dienstencheque levert u 60 minuten strijkdienst op.

Hoe bestelt u een dienstencheque?

Het aanvraagformulier kan u online invullen op de website www.dienstencheques-rva.be. U kan bij ons ook het aanvraagformulier voor het verkrijgen van een persoonlijk inschrijvingsnummer krijgen.

  1. Na het opsturen van het formulier ontvangt u per post of per email uw persoonlijk inschrijvingsnummer en enkele richtlijnen.
  2. De waarde van de door u bestelde dienstencheques schrijft u dan over t.a.v. Sodexho (minimum 10 cheques: kostprijs 1 cheques is 9 euro).
  3. Enkele dagen na uw storting ontvangt u de dienstencheques op uw thuisadres. De cheques kunnen gebruikt worden gedurende 8 maanden na ontvangst.
  4. Nu bent u klaar om uw was binnen te brengen bij ’t StrijkAtelier en te betalen met dienstencheques.

Wij helpen u graag verder indien u problemen zou hebben.